Forumnyheter:

Är det någon som känner att detta forum beter sig konstigt? kontakta då admin (Nugget) via PM eller mejl: admin@guldforum.se

Huvudmeny

mat till guldfältet

Startat av gangsing finne, 25 januari, 2017, 10:16:44

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Infaustus

2saker till som är viktiga, torrkött o öl

Go big or go home.

gangsing finne

Knorrs Spagetti bolognese  👍

Lähetetty minun SM-G903F laitteesta Tapatalkilla

vaska stället först innan du gräver

DannÄ

Havregrynsgröt.
150st Biltemakörvar.
Resorb.
Berocca.
Nötter.
200 liter filmjölk med kort datum.
En 15 kilos säck med palsternackor.
8 Burkar äppelmos.
En 15 kilos säck med potatis.
1 kilo russin.
En 15 kilos säck med morötter.
24 påsar paydirt.
1 kubik med fullvuxna Bulldoggsmyror.
1 liter olivolja.
2 kilo quinoa.
2 lådor utan lock fyllda med gäddor.
400 kubik carolina reaper.

Mumsfilibabba!!


gangsing finne

Nisseboll ,du glömde en låda.

Stor låda med gott humör 😄😂
vaska stället först innan du gräver

DannÄ

Citat från: gangsing finne skrivet 29 januari, 2017, 16:38:16
Nisseboll ,du glömde en låda.

Stor låda med gott humör 😄😂

Gangsing finne. Det är Gäddorna som står för humorn! Glömde säga att det är glada gäddor!
:D :D :D :D :D :D :D

HANNU

Nej, är inte guld.
Fortsätter att torka mat. Första laddning av ägg, åtta stycken. mixsade och eftertorkade.
Stå på dig, annars gör nån annan det.

gangsing finne

Fattade jag rätt ,torkat ägg ?. Never heard  :D .bra idé ,mycket proteiner...
vaska stället först innan du gräver

HANNU

Citat från: gangsing finne skrivet 09 april, 2018, 10:59:14
Fattade jag rätt ,torkat ägg ?. Never heard  :D .bra idé ,mycket proteiner...
Håller i evigheter och måste man bära så väger det ingenting. När vi fjällvandrade hade vi torkat mat för fyra personer och två veckors mat på en tur.
Allt detta hade frugan i sin ryggsäck med en hel del kläder. Hunden Mac i sin tur bar sin egen mat.
Stå på dig, annars gör nån annan det.

Malle

Gravade ägg har jag hört talas om, men aldrig torkade. Hur gör man då?

HANNU

Citat från: Malle skrivet 09 april, 2018, 16:36:36
Gravade ägg har jag hört talas om, men aldrig torkade. Hur gör man då?
Finns väl flera sätt, men här min.
På en ugnsplåt får man plats för 4-5 ägg beroende på storleken. Vispar sönder dom och häller till plåten som jag har bakpapper på.
På en varmluftsugn behöver inte luckan lämnas på glänt, men värmen ställs till 50 grader. När dom har härdat efter ca 15 timmar tar jag och krossar dom med handen så mycket det går och sätter dom i en mixer. Nu när det är mixats ställs dom in i ugnen igen ca tre timmar i samma temperatur som eftertorkning.
Har tre plåtar i ugnen samtidigt.
Om man tex gör äggröra av det, då blötläggs dom i vatten, ungefär vad ett ägg väger som rå. Röran kan smaksättas med krossat och torkat bacon.
Stå på dig, annars gör nån annan det.

HANNU

Citat från: HANNU skrivet 09 april, 2018, 17:34:40
Citat från: Malle skrivet 09 april, 2018, 16:36:36
Gravade ägg har jag hört talas om, men aldrig torkade. Hur gör man då?
Finns väl flera sätt, men här min.
På en ugnsplåt får man plats för 4-5 ägg beroende på storleken. Vispar sönder dom och häller till plåten som jag har bakpapper på.
På en varmluftsugn behöver inte luckan lämnas på glänt, men värmen ställs till 50 grader. När dom har härdat efter ca 15 timmar tar jag och krossar dom med handen så mycket det går och sätter dom i en mixer. Nu när det är mixats ställs dom in i ugnen igen ca tre timmar i samma temperatur som eftertorkning.
Har tre plåtar i ugnen samtidigt.
Om man tex gör äggröra av det, då blötläggs dom i vatten, ungefär vad ett ägg väger som rå. Röran kan smaksättas med krossat och torkat bacon.
Delar dom till portioner av tre ägg där jag även suger ut luften yr påsen.
Stå på dig, annars gör nån annan det.

HANNU

Torkade kantareller skall självklart med
Stå på dig, annars gör nån annan det.

gangsing finne

Ska du ta med rökt torkat renkött också?.mumsfilibabba  O:-)
vaska stället först innan du gräver


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod