Forumnyheter:

Är det någon som känner att detta forum beter sig konstigt? kontakta då admin (Nugget) via PM eller mejl: admin@guldforum.se

Huvudmeny

I`m on FIRE (chilitråd)

Startat av BASSO, 07 oktober, 2013, 00:31:01

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Gruvfogden

Tar gärna frö från Lemonhabanero om du har.
"The desire of gold is not for gold. It is for the means of freedom and benefit."

Michael Hillbom / Skidmark

Tar med mig till Ädelfors om du ska dit :D
Om du inte är nöjd.. Gräv djupare

Gruvfogden

Jo fan jag ska dit.
Tackar på förhand. Jag har lite roliga frön också så vi kan byta. Har några Carolina reaper kvar tror jag.
"The desire of gold is not for gold. It is for the means of freedom and benefit."

Michael Hillbom / Skidmark

Jag har 14 st flaskor kvar av min hemgjorda chilisås..

60:- flaskan plus frakt

1 flaska plus frakt = 95:-

2 flaskor plus frakt = 155:-

3 flaskor plus frakt = 229

4 flaskor plus frakt = 289:-

5-10 flaskor frakt 105:-
Om du inte är nöjd.. Gräv djupare

Michael Hillbom / Skidmark

Citat från: Skidmark skrivet 15 september, 2015, 04:37:40
Jag har 14 st flaskor kvar av min hemgjorda chilisås..

60:- flaskan plus frakt

1 flaska plus frakt = 95:-

2 flaskor plus frakt = 155:-

3 flaskor plus frakt = 229

4 flaskor plus frakt = 289:-

5-10 flaskor frakt 105:-

Det finns 6 flaskor kvar nu.. sedan dröjer det ca 2 veckor innan jag kokar mera!
Om du inte är nöjd.. Gräv djupare

Michael Hillbom / Skidmark

Då finns det lite hemgjord chilisås till salu igen...

Det är endast Dorset Naga från tävlings plantorna.

Styrka på såsen ca 130-150.000

60 :- styck plus frakt
Om du inte är nöjd.. Gräv djupare

Gruvfogden

Igår blev jag alldeles förfasad när jag pratade med en vän och guldgrävarkollega. Han skulle göra en Chili Con Carne sa han, med BÖNOR!!! Chili con carne betyder Chili med kött. DET ÄR INGA BÖNOR I EN RIKTIG CHILI!!!!

I kölvattnet av detta så vill jag dela med mig av världens bästa recept på en riktig chili com carne.


Francis X Tolbert var en amerikansk chiliälskare som vigde hela sitt liv åt att hitta det perfekta chilireceptet. Och det här är vad han kom fram till: ingen tomat, inga bönor bara en massa chili. Och den här chilin är het, så klart, men det är en slags dovt mullrande hetta, nästan smeksam. Äts med valfritt bröd och/eller ris.

Ingredienser:
Cirka ett kilo högrev
En hel vitlök
En öl
1 till 2 torkade anchopeppar och 1 torkad chipotlepeppar
1-2 färska chilipeppars (birds eye för lite mildare eller Bhut Jolokia för lite mer fräs).
Chilipulver
Oxbuljong
Mjöl
Spiskummin
Torkad koriander
Oregano
Socker
Några rutor mörk choklad
Salt och peppar
Gör så här: Koka de torkade chilipepparfrukterna i lite vatten i cirka 15 minuter. Samtidigt steker du den tärnade högreven och vitlöken i lite olja. Ta lite i taget så att det får fin stekyta. Pudra över mjöl, chilipulver, de andra torra kryddorna och den hackade färska chilin. Rör runt. Blixtmixa den kokta, torkade chilin med vattnet och häll över grytan. Fyll på med öl och oxbuljong så att det precis täcker. Låt stå och puttra i minst 3-4 timmar, gärna mer. Rör runt ofta.

När den är färdig så ska allt kött ha kokat sönder till en trådig massa.
"The desire of gold is not for gold. It is for the means of freedom and benefit."

Michael Hillbom / Skidmark

Då finns det 100 st flaskor med hemgjord chilisås till salu 180ml / flaska

60 :- styck

2 st inkl frakt 155:-

4 st inkl frakt 289:-

8 st inkl frakt 565:-

PM vid intresse.

120 st blandade chilis (Dorset naga, Tms, Brown Moruga, Devils Toung, Carolina Reaper)
5 stora gula lökar
7 st solo vitlökar
1 Ingerfära ca 120 gram när skalet är borta
4 dl äppelcidervinäger
2 dl grov salt utan jod
1 dl svartpeppar
1 dl papricka pulver
4 morötter
8 liter passerad tomat
Om du inte är nöjd.. Gräv djupare